mamy dwa panele ogłoszeniowe na ósmym piętrze, o tym myślałem.
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
(współ)życie
- eka
(współ)życie
No nie wiem, nie wiem...
W pewnych kontekstach (np. nauka) przewrotna ta pointa.

W pewnych kontekstach (np. nauka) przewrotna ta pointa.
-
Abstrahując od tematyki wiersza. Dla mnie, nawiazując do motta, czy raczej puenty - my żyjemy w ciągłej ignorancji, czyli niewiedzy, czyli kłamstwie, a to rodzi cierpienie. Tak przynajmniej mówią Wedy
Nie mogę więc się zgodzić z puentą tego wiersza i powiedziałabym wręcz przeciwnie - ludzie żyjąc w ignorancji są martwi.
Tylko prawda nas wyzwoli

Tylko prawda nas wyzwoli

Nie jesteś kroplą w oceanie. Jesteś całym oceanem zawartym w kropli – Rumi
-
puenta odnosi się do wiersz, mówisz, abstrahując, czyli mniemam, że wiesz o co chodzi w tym wierszu, to o co tobie chodzi zupełnie nie odnosi się do mojego tekstu, a tak na marginesie gdyby Einstein nie kierował się wyobraźnią czy stworzyłby teorię względności?Jana pisze: ↑01 lut 2023, 14:46Abstrahując od tematyki wiersza. Dla mnie, nawiazując do motta, czy raczej puenty - my żyjemy w ciągłej ignorancji, czyli niewiedzy, czyli kłamstwie, a to rodzi cierpienie. Tak przynajmniej mówią WedyNie mogę więc się zgodzić z puentą tego wiersza i powiedziałabym wręcz przeciwnie - ludzie żyjąc w ignorancji są martwi.
Tylko prawda nas wyzwoli![]()
-
zgadza się, zainteresowało mnie motto na stronie głównej,więc spojrzałam na tekst i stąd ten koment.
Natomiast wiersz w swojej tematyce podobny do wiersza Romantyczność , nie widzę tu wyobraźni, w moim odczuciu raczej obcowanie z duchami

Nie jesteś kroplą w oceanie. Jesteś całym oceanem zawartym w kropli – Rumi