-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
List do Józefa cieśli - 2044
-
Ujęło mnie wiele wierszy. Właśnie pisałam Ci fragment jednego ale coś źle kliknęłam i " poleciał w kosmos" 

- eka
Dziękuję, Agnieszko, bo nie miałam o Cezarym Sikorskim bladego pojęcia. Muszę nadrobić, koniecznie. Nawiązuje szeroko do Rilkego, to już nadto wystarczający powód. Filozof-erudyta - drugi.
Self-pub nie grafomana a świetnego poety, sądząc po fragmentach i recenzjach.
Super!
Jeszcze raz dziękuję.

Self-pub nie grafomana a świetnego poety, sądząc po fragmentach i recenzjach.
Super!
Jeszcze raz dziękuję.

- eka
Aha, i jeszcze jedno, zdradzisz czemu w tytule jest: 2044?
-
Droga Eko:) 2044 to moj wymysl.
Oznacza wiersz z przyszłości. List z 2044 roku. Józef go nie przeczyta nie dostanie prezentów bo dla peelki fizycznie nie będzie żył. Duchowo tak. Obchodzi codziennie urodziny.
Do wierszy Pana Sikorskiego trzeba nie byle jakiej erudycji. Ale według Józefa polecam. Mam też w domu 54 sonety Tego Autora:) Doskonaly ma warsztat.
Oznacza wiersz z przyszłości. List z 2044 roku. Józef go nie przeczyta nie dostanie prezentów bo dla peelki fizycznie nie będzie żył. Duchowo tak. Obchodzi codziennie urodziny.

Do wierszy Pana Sikorskiego trzeba nie byle jakiej erudycji. Ale według Józefa polecam. Mam też w domu 54 sonety Tego Autora:) Doskonaly ma warsztat.
-
Jozef p. Sikorskiego jest skomplikowany nieco. Potrafi być filozofem wbrew pozorom zazdrosny o Marię potrafi zdradzać i wyskoczyć na kurwy. Doszukuje się w tych wierszach alter ego Autora, droga Eko:)
- lczerwosz
A dlaczego 44
-
Leszku, bo 44 to taka magiczna jak wiemy liczba
poza tym bohaterka wiersza ma 44 lata:).

- eka
Ważniejsza jest jego walka o siebie, tak zrozumiałam z publikowanych w necie fragmentów.
Być człowiekiem i mężem matki Boga? To dopiero wyzwanie dla uporządkowanego cieśli.
Być człowiekiem i mężem matki Boga? To dopiero wyzwanie dla uporządkowanego cieśli.
-
Szczególnie ujęły mnie dwa ostatnie, subtelne wersy. Ale i pozostałe są świetne.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.