• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    [email protected]
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

Bezwzględna teoria chwili

Wiadomość
Autor
januszek

#11 Post autor: januszek » 11 paź 2022, 03:21

No tak , gdybym nie wiedział nigdy nie domyśliłbym się że to o światach równoległych :crach:
:myśli:
Krokus pisze:
21 sty 2021, 19:23
dlaczego
zawsze jest teraz
i
Krokus pisze:
02 lut 2021, 10:43
No właśnie, teraźniejszość pojmujemy wprost jako istotę istnienia, a przeszłość jest już tylko we wspomnieniach, ale czasem się zastanawiam czy istota na którą czas nie działa, czy dla niej przeszłość teraźniejszość, przyszłość istniała by materialnie i zawsze było teraz. Prędkość światła jest tą granicą, a kiedy się mogłoby ją przekroczyć to można by się było cofnąć w przeszłość, dla istoty poza czasem istnieje wszystko na raz.
przeczytałem kilka książek religijnych m.in Koniec czasów - Maria Valtorta tam jest podane że po końcu czasów(czyt. końcu świata) nastanie: Wieczne Teraz i praktycznie to co napisałeś do tego pasuje (czy jota w jotę muszę się upewnić)

dodam że:
Krokus pisze:
21 sty 2021, 19:23

właśnie ześliznęła się ze mnie
spadając w coraz odleglejsze światy
nie do przejścia żywą stopą
to musi być prawdą bo to co "ześlizgnęło się ... ( ...)" Maria Valtorta spisała i powstało wielotomowe dzieło : " Poemat Boga-Człowieka"
i to na razie tyle myślę że cdn.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”