-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Morderca
- lczerwosz
Morderca
Wiersz ciekawy, inspiruje do przemyśleń na te same tematy u siebie samego.
Co to jest struna podwrażliwa w odróżnieniu od nadwrażliwej. Myślę, że to nie jest błąd, ale zamierzone odejście od oczywistości. Czy czytelnik zrozumie to, jako zwiększenie wrażliwości, czy dosłownie, jako tępotę zmysłów. Podświadomość nie zna zaprzeczenia, dlatego wezwanie typu "nie pal ulubionych papierosów..." tylko wzmaga apetyt na papierosa zamiast odstręczać.
Czekam już na następny wiersz.
Można to rozumieć bardzo pozytywnie, nie jako ewentualność samobójstwa, ale jako perspektywę długiego i szczęśliwego życia, krótkie życie nie przynosi starych wspomnień, poza tym, jeśli zostaje tych wspomnień tylko kilka, to znaczy reszta była mniej warta i zapomnieliśmy o nich. Nie musi być od razu Alzheimer, ale na starość wyrzucamy zbędny balast. Ja bym nieco wiersz przeformułował w tym nastroju
Co to jest struna podwrażliwa w odróżnieniu od nadwrażliwej. Myślę, że to nie jest błąd, ale zamierzone odejście od oczywistości. Czy czytelnik zrozumie to, jako zwiększenie wrażliwości, czy dosłownie, jako tępotę zmysłów. Podświadomość nie zna zaprzeczenia, dlatego wezwanie typu "nie pal ulubionych papierosów..." tylko wzmaga apetyt na papierosa zamiast odstręczać.
Czekam już na następny wiersz.