A gdyby coś w tę stronę?BerniM pisze: ↑30 kwie 2020, 19:08Z gniazdka uplecionego z twoich myśli
uciekam w wolność.
Spacerując skrawkiem miasta
ściągam linuksowe pakiety,
zajęte perspektywy przeglądają się w taflach witryn.
Czy popchną do przodu znudzony świat.
Sprawdzę backupy przytłoczona warstwą ulic,
za zakrętem srebrzysty, gołębi plusz
kąpie wspomnienia w fontannie...
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Spacer w Linuksie
- lczerwosz
Spacer w Linuksie
- lczerwosz
Spacer w Linuksie
Pewien młody aktor miał powiedzieć kwestię i pyta starszego aktora, jak ma zaakcentować, ten mówi: "Królu, wrogowie są pod bramami miasta". Pyta drugiego aktora, Ten mówi, że najważniejsze jest "po bramami" i trzeba powiedzieć: "Pod bramami miasta są wrogowie, królu. Trzeci: "Wrogowie, królu, są pod bramami miasta. Zaczyna się premiera, młody aktor wbiega i zwraca się do króla, ale nic nie mówi. Wtedy stary aktor, co grał króla pyta: "Czyżbyś chciał powiedzieć mi, że wróg pod bramami miasta?". A młody aktor: "ychy"
- lczerwosz
- BerniM
ziękuję Wszystkim za komentarze.
) Elka, przeczytałam Twoją wersję i podoba mi brak gołębiego puchu.Srebrzysty nabrał tajemniczości...Z drugiej strony gniazdo...kojarzy mi się z bałaganem na głowie
) A przecież mamy czuć się dobrze, jak w domu tworząc bezpieczną przystań...Gniazdo można zmienić na dom, może przystań ?
np. Z przystani twoich myśli uciekam...Sama jeszcze nie wiem:(
Leszku, staram się znaleźć nowe słowa, unikać powtórzeń ...uplecione gniazdko zawsze jest uplecione ...z rąk, traw, myśli, może lepiej dom upleciony z myśli ?
Pozdrawiam

np. Z przystani twoich myśli uciekam...Sama jeszcze nie wiem:(
Leszku, staram się znaleźć nowe słowa, unikać powtórzeń ...uplecione gniazdko zawsze jest uplecione ...z rąk, traw, myśli, może lepiej dom upleciony z myśli ?
Pozdrawiam

-
Spacer w Linuksie
Wiersz jest faktycznie ciekawy, ale też dodopracowania, choćby dopełniaczówki nieco mnie uwierają.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.