-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
chore to miasto
-
chore to miasto
gdzie największym pracodawcą jest chwiejny szpital
ulice kończą dole i niedole w urodzajnych polach
stargane oponami wiraże szczerzą zęby na niemłode bryki
większościowi
chromi maczo wpatrzeni w sufit masują swoje brzuchy
gerlaski z innej młodości w wydłużonych odzieniach
po wieczornym nieszporze wymieniają tajemne tajemnice
ech
chore to miasto gdzie roman z juleczką nie mają ochoty
na romans ni słuchać w parku szmeru fontanny
wpatrzeni w zdigitalizowaną miłość włażą pod samochody
ulice kończą dole i niedole w urodzajnych polach
stargane oponami wiraże szczerzą zęby na niemłode bryki
większościowi
chromi maczo wpatrzeni w sufit masują swoje brzuchy
gerlaski z innej młodości w wydłużonych odzieniach
po wieczornym nieszporze wymieniają tajemne tajemnice
ech
chore to miasto gdzie roman z juleczką nie mają ochoty
na romans ni słuchać w parku szmeru fontanny
wpatrzeni w zdigitalizowaną miłość włażą pod samochody
- Lucile
W istocie, "chore to miasto", czyli - każde współczesne miasto.
Grogu, dobrze napisane.
Z nutką gorzkiej nostalgii podoba się
Grogu, dobrze napisane.
Z nutką gorzkiej nostalgii podoba się

- eka
chore to miasto
Starzenie się populacji... i real wbity w liryzm, tzn. Ty, Zimny, wbiłeś.
Trzeba dziś pracować w szkołach, przedszkolach, żłobkach : )
Bdb wiersz!
Trzeba dziś pracować w szkołach, przedszkolach, żłobkach : )
Bdb wiersz!
-
chore to miasto
Lucile
niestety, czy też zgodnie z programem napisanym gdzieś tam w bliżej nie namacanej palcem czasoprzestrzeni, soki życiowe białej rasy wysychają z biegiem "kosmicznych lat" i są w finalnym okresie. jakby.
eka
oo to fajnie, że udało mi się ulirycznić proces "więdnięcia" pewnej gałęzi (gałązki?) homo. młodych pędów coraz mniej, starsze i stare coraz bardziej zatracają instynkt samozachowawczy. i albo jakiś ogrodnik weźmie sekator i poodcina chybione zapędy, albo zaflancuje na tej gałęzi nowe szczepy.
jakby tu podsumować, plony z drzewa wiadomości dobrego i złego przytłaczają, czym starszego użytkownika życia, tym mocniej.
alem się rozgadał. dziękuję dziewczyny za przychylne przyjęcie napisanego przeze mnie. pozdrówki
niestety, czy też zgodnie z programem napisanym gdzieś tam w bliżej nie namacanej palcem czasoprzestrzeni, soki życiowe białej rasy wysychają z biegiem "kosmicznych lat" i są w finalnym okresie. jakby.
eka
oo to fajnie, że udało mi się ulirycznić proces "więdnięcia" pewnej gałęzi (gałązki?) homo. młodych pędów coraz mniej, starsze i stare coraz bardziej zatracają instynkt samozachowawczy. i albo jakiś ogrodnik weźmie sekator i poodcina chybione zapędy, albo zaflancuje na tej gałęzi nowe szczepy.
jakby tu podsumować, plony z drzewa wiadomości dobrego i złego przytłaczają, czym starszego użytkownika życia, tym mocniej.
alem się rozgadał. dziękuję dziewczyny za przychylne przyjęcie napisanego przeze mnie. pozdrówki
-
chore to miasto
Rzekłabym, ten wirus rozprzestrzenia się w zastraszającym tempie. Bardzo ciekawy wiersz.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

-
Gorzki, ale dobry, podoba się.
- eka
chore to miasto
Masz na myśli białą rasę?zimny grog pisze: ↑12 mar 2025, 08:55proces "więdnięcia" pewnej gałęzi (gałązki?) homo. młodych pędów coraz mniej,

Ona najmłodszą jest. Jeszcze 5 tys. lat temu 80% mieszkańców Europy miało ciemną skórę.
-
chore to miasto
Gajka
rozszerza się rozszerza. poprzednia, zabakterniona, by tak to jąć, epoka ewoluuje w chyba gorszą, zawirusowaną. chwilami myślę, że dobrze żem z młodzieży znacznie starszej. odejdę ze świadomością, że odchodzę wraz epoką która mimo wszystko miała symptomy człowieczeństwa. na moje oko nadchodzi czas sterowanych kukiełek, a może to tylko ględzenie człowieka który ma za sobą młodszą część młodości.
Krokus
fakt. gorzki jak ta wódka na weselu przed pocałunkiem młodych. dzięki za przychylne uznanie.
eka
miła Ewo młode pędy też więdną i umierają, lub źle prowadzone wyrastają na wilki. nie jestem pewny czy czas na skuteczny, przywracający ożywienie oprysk już nie minął.
rozszerza się rozszerza. poprzednia, zabakterniona, by tak to jąć, epoka ewoluuje w chyba gorszą, zawirusowaną. chwilami myślę, że dobrze żem z młodzieży znacznie starszej. odejdę ze świadomością, że odchodzę wraz epoką która mimo wszystko miała symptomy człowieczeństwa. na moje oko nadchodzi czas sterowanych kukiełek, a może to tylko ględzenie człowieka który ma za sobą młodszą część młodości.

Krokus
fakt. gorzki jak ta wódka na weselu przed pocałunkiem młodych. dzięki za przychylne uznanie.
eka
miła Ewo młode pędy też więdną i umierają, lub źle prowadzone wyrastają na wilki. nie jestem pewny czy czas na skuteczny, przywracający ożywienie oprysk już nie minął.
- Lucile
W samo sedno!zimny grog pisze: ↑12 mar 2025, 19:26rozszerza się rozszerza. poprzednia, zabakterniona, by tak to jąć, epoka ewoluuje w chyba gorszą, zawirusowaną. chwilami myślę, że dobrze żem z młodzieży znacznie starszej. odejdę ze świadomością, że odchodzę wraz epoką która mimo wszystko miała symptomy człowieczeństwa. na moje oko nadchodzi czas sterowanych kukiełek, a może to tylko ględzenie człowieka który ma za sobą młodszą część młodości.
- eka
chore to miasto
Ja może więc tylko przypomnę starożytne oburzenie wobec nowych pędów: O tempore, o mores : )zimny grog pisze: ↑12 mar 2025, 19:26miła Ewo młode pędy też więdną i umierają, lub źle prowadzone wyrastają na wilki. nie jestem pewny czy czas na skuteczny, przywracający ożywienie oprysk już nie minął.