-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
[email protected]
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Auschwitz
- Lucile
Zło jest złem i nie licytowałabym, gdzie większe: hitleryzm, stalinizm, a rzeż Ormian, którą do tej pory turecka strona nie chce uznać za ludobójstwo? Zresztą, wystarczy sięgnąć do historii; zostaną nam pełne garście przykładów - jak to się zwykło mówić - nieludzkiego okrucieństwa. Niestety, ludzkiego, jak najbardziej ludzkiego…
Dzisiaj 76 rocznica wyzwolenia obozu Auschwitz- Birkenau. Takie moje prywatne pragnienie; niechaj nie dzieli, a - z szacunkiem wspominając miliony zniszczonych i zabitych (nie tylko tam) ludzkich istnień - łączy w pracy nad wspólną przyszłością, bowiem miejsce we wszechświecie mamy tylko jedno i (jak na razie) nie zanosi się, byśmy skolonizowali inną „Ziemię”.
Pozdrawiam
L
Dzisiaj 76 rocznica wyzwolenia obozu Auschwitz- Birkenau. Takie moje prywatne pragnienie; niechaj nie dzieli, a - z szacunkiem wspominając miliony zniszczonych i zabitych (nie tylko tam) ludzkich istnień - łączy w pracy nad wspólną przyszłością, bowiem miejsce we wszechświecie mamy tylko jedno i (jak na razie) nie zanosi się, byśmy skolonizowali inną „Ziemię”.
Pozdrawiam
L
-
Auschwitz
Lussi, nie idzie o licytowanie, ludobójstwo jest ludobójstwem bez względu kto się go dopuścił. tylko, że w mówieniu w sferze publicznej o tych potwornościach, proporcje są zachwiane, niestety. oczywiście pomniejszych od tych dwóch na przestrzeni wieków jest legion. więc dobrze by było naświetlać haniebne uczynki wedle wielkości i po równo.
- lczerwosz
- lczerwosz
Auschwitz
Tak rozwiązano, ale nie problem, a ową organizację.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/201 ... oczesnosc/
A idiotów nie brakuje i prowokatorów również.
Proponuję nie tworzyć z Portalu literackiego 8 piętro organizacji światopoglądowej. Na ewentualne dyskusje i wzajemne przekonywanie do swoich racji zapraszam na portal "Ego i ja". Prośba wynika z faktu, że dyskusja światopoglądowa niesie silniejsze i mniej skomplikowane emocje niż dyskusje o tekstach, które tu mamy. Co nie oznacza, że ma nie być utworów zaangażowanych, choć grozi im przewaga przesłania nad formę, czego przykładów jest wiele, zwłaszcza w utworach pisanych naprędce na konkretny termin, datę. Tu nie piszę o Twoim tekście, który broni się znakomicie przez próbą takiego zarzutu.
Wiersza zaś trzeba pogratulować
I dobrze to wychodzi.